Колаж БТВ - Димитър Кенаров в студиото и Борислав Сандов по

...
Колаж БТВ - Димитър Кенаров в студиото и Борислав Сандов по
Коментари Харесай

Журналистът Димитър Кенаров: Казах на полицаите, че се задушавам, но те ме натискаха и ритаха в лицето с кубинки

Колаж БТВ - Димитър Кенаров в студиото и Борислав Сандов по време на митинга

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: 

" Бях притиснат към земята, двама униформени бяха, стоях с извити ръце, дълго време седяха върху мен, започнах да се удушавам, споделих им, че се удушавам, в този миг различен служител на реда с кубинки стартира да ме рита в главата и в лицето. За благополучие ударът попадна в долната част на окото ми и не го повреди. След известно време ми сложиха белезници, часове стоях по този начин, идентифицирах се неведнъж като публицист, нищо не се случи. Те нямаха идентификация. За мен казусът не е в този удар, случва се, когато човек поеме този риск, само че тук е целеустремен полицейски побой. ", разказа  журналистът Димитър Кенаров пред БТВ. 

" Политическата репресия беше като сложена задача на избрани групи в тези полицейски кордони, за които не чухме към момента от Столична дирекция на вътрешните работи и от Министерство на вътрешните работи отчет, доклад. Чуваме какъв брой са били ранени служителите на реда, само че ранените хора са доста повече, публицисти, учени, жители, политически съперници на тази власт. 

Установихме, че има камери на полицията, които вършат лицево различаване, профилират, и е доста допустимо да има целеустремено деяние против избрани хора, които да бъдат изведени от там. 

Проблеът е държавен, България потъпква човешки права. България работи отвън всички правила, които са на българското законодателство. Целта беше хората да се уплашат, не ние ще продължим до оставката на това държавно управление ", добави сътрудника му Борислав Сандов от " Зелено придвижване ", който беше задържан и дърпан от служителите на реда.  
 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР